8 dolog, amiről fogorvosa szeretné, ha Ön is tudna

Minden, ami a motivált páciensi szemléletmódhoz szükséges

Munkánkban nem csak a rendelőben végzett kezelések fontosak, hanem a tapintatos tanácsadás is. Tapasztaljuk, hogy gyakran az önbizalomhiány, a tájékozatlanság akadályozza, hogy megtegyék az első lépéseket a változás felé. Az általános félelmek feloldása, a kezelésekkel kapcsolatos tévhitek eloszlatása érdekében írtunk össze 8 pontot, amelyeket a fogorvos szeretne, ha Ön is tudna – reméljük, ez segít túllendülnie a gátakon.

A Luminovában minden tevékenységünk középpontjában az Ön egészsége, elégedettsége, illetve a kölcsönös bizalomra épülő kapcsolatunk áll. Felelősséggel tartozunk Önökért, így célunk egészségtudatos, előrelátó, motivált páciensi szemléletmód kialakítása.

 

1. Nem kell félni a fogorvostól, a kezelésektől

 

A modern fogászatban az eljárások fejlődésének egyik fontos feltétele, hogy minél kevesebb fájdalommal járjanak, minél rövidebb ideig tartsanak. A fájdalommentes fogászati élményt innovatív eszközök és a modern érzéstelenítők használatával biztosítjuk pácienseinknek. Számunkra az Ön kényelme és pozitív élménnyel való távozása a legfontosabb.

 

2. Nem szabad szégyellni a problémákat a fogorvos előtt

 

Tiszteletre méltónak tartjuk, ha valaki motiváltan vállalja, hogy a változás útjára lép. Ha nem látogat meg minket, mert szégyelli az elszíneződéseket, a szuvas fogakat, a dohányzás, kávézás nyomait, azok sajnos csak egyre rosszabbak lesznek.

 

3. Nem szabad a genetikára kenni a gondokat

 

Sajnos sokan nem veszik komolyan a preventív, megelőző szájápolás fontosságát, mert ‘örökölték a rossz fogakat’, pedig általában a rossz szájhigiéne a gond (hasonló tévhit a fogkövesedésre való hajlam).

 

4. Nem kell félni a röntgentől

 

A fogászati röntgenfelvétel készítése során a sugárterhelés elenyésző, nem veszélyes abban az esetben sem, ha egy kezelés során több felvétel készítése is szükséges.

 

5. Nem szabad magunkat otthon/interneten diagnosztizálni/kezelni

 

Gyakran meglepődnek pácienseink állapotfelmérés során, amikor a fogorvos egyszerre több, akár 3-4 szuvas fogat is talál. Ez akkor fordulhat elő, ha nem jól használnak valamilyen fogköztisztító eszközt (pl. fogselyem, fogköztisztító kefe, szájzuhany), illetve ha egyáltalán nem használnak ilyet. A fogak érintkezési pontjain ún. approximàlis caries alakulhat ki, amely egy olyan, mindkét fogat érintő, ék alakban terjedő fogszuvasodás, amit a páciens nem láthat otthon a tükörben. Hasonló módon fogágybetegségek is kialakulhatnak fájdalommentesen, észrevétlenül. Sok tévhit kering az interneten, bátran kérdezzen minket ezekkel kapcsolatban.

 

6. Nem minden jó, ami évekig bevált

 

A fogorvoslás tudománya folyamatosan fejlődik, így könnyen előfordulhat, hogy laikusként nincs mindenki tisztában a naprakész szájápolási módszerekkel. A helyes szájápolásnak kornak, nemnek, egészségi állapotnak megfelelően egyénre szabottnak kell lennie. Más technikàt és eszközöket kell hasznàlnia egy egészséges fogàgyú fiatal pàciensnek, egy kismamának, egy fogágybetegségben szenvedőnek, vagy annak aki fogászati implantàtummal rendelkezik.

 

7. Nem szabad megbántódni, ha a fogorvos változtatást javasol

 

Hazánkban sajnos a prevenciós tevékenység és a gyerekek megfelelő szájápolásra tanítása elmaradott az európai átlaghoz képest. Ebből kifolyólag minden korosztályban rengetegen önhibájukon kívül nem jól mosnak fogat, illetve nem megfelelő eszközöket használnak. Amennyiben Önről is kiderül az állapotfelmérés folyamán, hogy változtatásra van szükség, azt nem szabad kritikaként értékelnie. Célunk tapintatos tanácsadással, a jó módszerek, technikàk megmutatásával megtanítani Önt a helyes fogápolásra.

 

8. Nincs buta kérdés

 

Kérdezzen most, kezdje el ma a tájékozódást velünk! Amennyiben első látogatása előtt szeretne érdeklődni, vagy utólag jut eszébe valami, amit elfelejtett megkérdezni, nyugodtan írjon E-Konzultációs felületünkön! Emailjére hamarosan válaszolunk, ha megadja telefonszámát, visszahívjuk!

 

0 hozzászólás

Mit gondol bejegyzésünkről?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kérjen tanácsot online!

Kérdése van első látogatása előtt? Lépjen velünk kapcsolatba bizalommal! Kérésére visszahívjuk.

5 + 9 =

Új páciens vagyok

Olvassa el a szükséges tudnivalókat!

Szolgáltatásaink

Részletes árlistánk és fizetési lehetőségeink

Preventív fogászat

Egészsége kulcsfontosságú

Esztétikai fogászat

Modern igényre szabott szolgáltatás

Időpontfoglalás