Környezettudatos szájápolás

Tanácsok a környezetbarátabb fogmosáshoz

Manapság egyre többen igyekszünk tudatosan védeni, kevesebb szeméttel terhelni a környezetünket. Boldogan tapasztaljuk, hogy rengeteg környezettudatos kezdeményezés egyre népszerűbb, úgy mint a már világszerte ismert Műanyagmentes Július, vagy a Szívószálmentes Augusztus.

 

Környezettudatos rendelő?

 

A fogorvosi, illetve orvosi ellátásban a környezettudatosság feladja a leckét, mivel a steril környezet megteremtéséhez az egyszerhasználatos termékek használata elengedhetetlen. A jó hír az, hogy ezek körül egyre többet újrahasznosított, illetve lebomló termékekre lehet cserélni. A Luminova rendelőjének legújabb környezetbarát tagja a Komposztálható Öblítőpohár!

 

Hogyan legyünk környezetbarátok az otthoni szájápolásban?

 

Felmérések azt mutatják, hogy egy 2-3 perces fogmosás alkalmával körülbelül 2.5 liter vizet engedünk a lefolyóba feleslegesen. Szorgos fogmosóinkat arra kérjük, hogy a reggeli és esti rituálé alatt legyenek szívesek a vízcsapokat elzárni! Köszönjük.

Nem elég, hogy a legtöbb fogkefe nem lebomló műanyag, háromhavonta el is dobjuk őket és mennek a szemétdombra. Ez óriási mennyiségű terhet jelent a környezetnek országos szinten. Amíg nincs erre jobb megoldás, a tölthető elektromos fogkefék használatát ajánlom, mert ezek évekig használhatóak és csak a fogkefe fejeket kell cserélni.

A fogkeféhez hasonló a problémát okoz a fogkrémek, fogselymek vásárlása, de ma már egyre több környezetbarát megoldás áll rendelkezésünkre. Fogorvosként rendkívül fontosnak tartom, hogy tisztában legyek ezeknek a termékeknek a hatékonyságával – hiszen addig nem tudom ajánlani őket. Ezért a közeljövőben ki fogok próbálni itthon és külföldön elérhető alternatív termékeket és megosztom a tapasztalataimat.

 

Következő lépésünk

 

A Luminova hamarosan csatlakozni fog egy szájápolási termékeket újrahasznosító programhoz. Kedves pácienseink az elhasznált fogkeféket, fogkrém tubusokat, elektromos fogkefe fejeket a rendelőben elhelyezett gyűjtőbe helyezhetik, és mi azokat eljuttatjuk a TerraCycle biztonságos újrahasznosítójába!

Részletek hamarosan…

 

0 hozzászólás

Mit gondol bejegyzésünkről?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Új páciens vagyok

Olvassa el a szükséges tudnivalókat!

Szolgáltatásaink

Részletes árlistánk és fizetési lehetőségeink

Preventív fogászat

Egészsége kulcsfontosságú

Esztétikai fogászat

Modern igényre szabott szolgáltatás

Időpontfoglalás